|
|
|
... liszt
ecet
cukor
só
olaj
Elkészítés:
A lilakáposztát vékonyra szeletelem, enyhén sózom, félórát állni hagyom. A karajt felszeletelem, kiklopfolom, sózom, lisztbe forgatom. Kevés forró olajban a hússzeletek mindkét oldalát pirosra sütöm, a serpenyőből kivéve egy tányéron félreteszem.
A visszamaradt olajba adom a p... |
|
2015-08-29 23:55:10 |
|
|
|
|
|
|
... ételízesítő
A panírozáshoz:
liszt
tojás
zsemlemorzsa
A sütéshez:
Vénusz olaj
Elkészítés:
A karajt kicsontozom, majd kiklopfolom. Forrásban levő vízbe teszem az átmosott velőrózsákat, és 4-5 percig főzöm. Ekkor leszűröm, és egy tányérban villával összetöröm a velőt, majd sóval, ételízesítővel és borssal fűs... |
2014-09-13 22:49:40 |
|
|
|
|
|
|
... közepes vöröshagyma
15 deka vargánya gomba
15 deka morzsolt főtt kukorica
4-5 kanál lecsó
2-3 db ecetes uborka
só
bors
1 evőkanál liszt
A karajt kiklopfolom sózom és a forró olajban átsütöm. majd ha kisültek kiszedem az olajból egy másik edénybe ráöntök 3 deci húsleves alaplét és ezzel puhára párolom a húst
A húsban sült olajba a hagymá... |
|
2014-08-20 14:45:14 |
|
|
|
|
|
|
... bacon szalonna
4 kanál mustár
1 mk chilipaprika
kevés só
kevés őrölt bors
kevés fűszersó
1 dl étolaj
A karajt nagyobb szeletekre vágom, kiklopfolom, sózom, grillfűszerrel, steak borssal, chilivel megszórom, mustárral megkenem és olajjal leöntve legalább egy órát állni hagyom. A szeleteket kevés olajon elősütöm. A sajtot szeletekre vág... |
|
2014-03-27 18:58:57 |
|
|
|
|
|
|
... paszternák
20 dkg zeller
20 dkg fehérrépa
A mézet a mustárral és a finomra vágott zöldfűszerrel, simára keverem. A karajt szeletekre vágom és sózom, majd egy kicsit kiklopfolom. A pácba rakom őket és állni hagyom. A zöldségeket felaprítom és párolóedénybe helyezem, majd megpárolom. Egy serpenyőben felmelegítem az olajat és belehelyezem a hússzeleteket. Mindk... |
2013-12-10 17:40:16 |
|
|
|
|
|
|
... belekeverem a tejfölt, a mustárt, a piros aranyat ízlés szerint, hogy egy jól kenhető, de nem folyós maszát kapjak.
A karajt közepes vastagságúra felszeletelem, félbevágom, és kiklopfolom.
A töltelékkel megtöltöm a hússzeleteket, feltekerem, és baconbe göngyölöm. Szükség esetén meg lehet tűzni egy-egy fogpiszkálóval. A tetejére lehet szórni reszelt sajtot i... |
2012-12-30 22:21:03 |
|
|
|
|
|
|
... paprika
A füstölt szalonnát kockákra vágom, kisütöm a zsírját.
"Kockákra" vágom a hagymát is és a paprikát is, meg a gombát felszeletelem.A májat is felkockázom. A karajt kiklopfolom, lisztbe forgatom.
A füstölt szalonna kisütött zsírjában a gombát ledinsztelem kevés sóval, amíg a levét "elfövi",majd kiszedem. A feldarabolt hagymát, és zöldpaprikát is eb... |
2012-12-05 16:59:47 |
|
|
|
|
|
|
... kicsontozott karaj
3 szál póréhagyma
50 dkg szeletelt bacon
őrölt feketebors
mustár
só
10 dkg zsír
fogpiszkáló
A karajt nagyon vékonyra kiklopfolom, besózom. A szeleteket egyenként fűszerezem és töltöm, vagyis mustárral megkenem, borssal megszórom, és akkora hagymát vágok, amekkora a hússzelet, majd felgöngyölöm, baconnel átteker... |
2012-02-09 16:49:59 |
|
|
|
|
|
|
... szál póréhagyma
50 dkg szeletelt bacon
őrölt fekete bors
sok mustár
só
10 dkg zsír
fogpiszkáló
Elkészítés:
A karajt nagyon vékonyra kiklopfolom, besózom. A szeleteket egyenként fűszerezem és töltöm, vagyis mustárral megkenem, borssal meg szórom, és akkora hagymát vágok, amekkora a hússzelet, majd felgöngyölöm, baconnel áttekerem,... |
2011-06-29 20:08:24 |
|
|
|
|